Spies-guide til drikkepenge

Spies har netop (uge 25/2012) bedt sine guider hente retningslinjer for kunsten at give drikkepenge i 20 populære ferielande og på et krydstogtskib.

 

”Svarene er bestemt ikke entydige. I visse lande uden for EU er drikkepenge en del af lønnen og derfor næsten obligatoriske, mens det i andre lande er et nærmest ukendt begreb”, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen. 

 

Han peger på, at drikkepenge bør tilpasses det økonomiske niveau i de enkelte lande.

 

”En tjener på en god restaurant på Phuket tjener ca. 1.700 kroner om måneden. Han vil blive noget overrasket, hvis han modtog drikkepenge i samme størrelsesorden, som tjeneren på Waldorf Astoria i New York, der lægger 25% på regningen, når der er flere end seks i selskabet”.

 

Verden over breder begrebet All Inclusive sig. For fem år siden var 5% af Spies’ sommerrejser med alt inkluderet – i denne sommer er tallet vokset til 40%.

 

”På All Inclusive-hoteller kan lidt drikkepenge gøre underværker. Giv drikkepenge til bar- og serveringspersonalet i starten af ferien. Det kan udløse bedre og hurtigere service, måske også et godt bord på terrassen”, siger Torben Andersen, der anbefaler generelt at give ’a conto-beløb’ på drikkepenge i feriens løb. Det kan være med til at fremtrylle ekstra smil, en blomst på værelset eller ekstra håndklæder.

 

Stadig flere hoteller tilbyder spa-behandlinger. Hvis ’service charge’ ikke indgår i prisen for behandlingen, anbefales det at give 10-15% til den, der har behandlet én.

 

Og husk: Som udgangspunkt gives drikkepenge i den lokale valuta, så modtageren ikke skal i banken for at veksle småbeløb i f.eks. danske kroner.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.