Spies henter gæster hjem fra Gambia

Efter Udenrigsministeriet opfordrer danskerne til at forlade Gambia, hjælper Spies sine 17 gæster ud af landet.

Grunden er, at sikkerheden blev forværret efter Gambias præsident tirsdag erklærede undtagelsestilstand.

Her til formiddag er der forlydender om, at den siddende præsident alligevel har indvilget i at træde tilbage.

”Alle 17 gæster har boet eller bor på vore egne hoteller, som hele tiden får besøg af vores egne rejseledere – dem har vi mange af, idet vi også har svenske og finske gæster. Kommunikationen opretholdes også ved hjælp af SMS”, fortæller kommunikationschef hos Spies, Torben Andersen.

Af de 17 gæster forlader ni landet i dag med deres ordinære rutefly, som de i forvejen var booket på. Fire har hjemrejse med rutefly lørdag den 21. januar, to den 24. januar og to den 28. januar.

”De sidste fire arbejder vi på at få hjem snarest med rutefly, men de er af gode grunde hårdt bookede. Lige nu er der flere tusinde, som gerne vil forlade Gambia, og vi arbejder på at finde de først mulige flyforbindelser for vores gæster”.

Torben Andersen ved endnu ikke, hvornår de danske turister kan komme hjem, men understreger, at der ikke er tale om en evakuering.

”Hvis folk skal rejse til Gambia inden for de næste 14 dage kan de afbestille”, siger Torben Andersen. ”Hvis de ønsker det, kan de også bytte til en anden rejse, men folk, der skal af sted efter 1. februar må væbne sig med tålmodighed”.

Uroen er opstået ved, at præsident Yahya Jammeh tabte valget til oppositionspolitikeren Adama Barrow, som skulle overtage posten den 19. januar, men den siddende præsident nægtede at afgive magten.

En talsmand for Senegals hær siger til Reuters, at senegalesiske styrker er klar til at rykke ind i Gambia, hvis ikke Yahya Jammeh forlader sin post. Det fik præsidenten til at erklære undtagelsestilstand.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.