Spies Rejser stopper flyvning til Gambia

Det begyndte så godt i 70´rne, men konkurrencen fra oversøiske rejsemål til billige priser, har kostet dyrt.

Når denne sæson er forbi til påske, vil de

r ikke mere være charterfly fra København til Banjul. Som den sidste charterarrangør opgiver Spies Rejser at fortsætte. Fra næste sæson vil de mange stamgæster få tilbudt rutefly. En aftale som er ved at komme på plads.

 

"Der er mange stamgæster, men vi må erkende, at efterspørgslen ikke er nok til et fly engang om ugen. Oven i købet skal vi mellemlande på Gran Canaria med den nuværende flytype, " siger direktør Jan Vendelbo til takeoff.dk.

 

Gambia blev "opfundet" som rejsemål af dengang svenske Ving. Senere fulgte Spies Rejser og derefter Unisol. Fordi det var et af de frigivne chartermål – det eneste i Afrika – og fordi det kunne nås på syv til otte timers flyvning non stop med de store Boeing 720-fly.

 

Der blev knyttet mange venskaber, og inden aftenafgangen fra Kastrup, kunne man se folk komme med sække af tøj, skolebøger og andre vigtige ting til børnene, og sendte det gratis med de store charterfly, hvor der var plads nok i lastrummet. En meget direkte form for nødhjælp.

 

I Gambia blev der bygget flere nye hoteller for at få en anden indtægt end blot jordnødder. Desværre er det aldrig blevet den store succes. End ikke Roots, romanen om Kunta Kinta fra Gambia om slavernes bortførsel til USA, og den efterfølgende tv-serie, blev den reklame, som den lille stat havde håbet.

 

Skrevet af Ejvind Olesen