Spies udvider fra provinslufthavne

Lufthavnene i København, Billund og Aalborg har ikke længere patent på charterrejser. Spies har valgt at blive landsdækkende og starter flyvninger fra Aarhus Lufthavn og udvider antallet af rejsemål fra Odense og Bornholm i sommeren 2013.

”Flere vil flyve på ferie fra den lokale lufthavn. Et eksempel er lufthavnen i Odense. Herfra havde vi i sommeren 2011 seks højsæsonfly med plads til ca. 1.100 til Tyrkiet. Næste sommer udvider vi antallet af gæster til ca. 1.800 og antallet af afgange til 12 – seks gange til Varna i Bulgarien og seks til Antalya i Tyrkiet”, fortæller direktør i Spies, Jan Vendelbo.

Selskabet starter flyvningerne fra Odense den 24. juni til Bulgarien med Malmö Aviation, der har plads til 98 gæster pr. afgang.

”Åbenbart er rejelysten størst hos de fynske kvinder. I den forløbne sommer var 46% af vores gæster kvinder, mens mændene kun udgjorde 39%. Resten – 15% – var børn under 12 år”, siger Jan Vendelbo.

Spies vil også flyve fra Aarhus Lufthavn i sommeren 2013. Her bliver rejsemålene Mallorca, Antalya og Bodrum.

Spies bad bornholmerne stemme om, hvor de helst vil hen med ekstrafly til næste sommer. Valget faldt på Kreta og Kos. Listen over Spies’ bornholmske rejsemål i 2013 er Mallorca, Antalya, Chania og Kos.