Spis dig slank under Copenhagen Cooking

Undersøgelser viser, at dem der spiser ny nordisk hverdagskost taber sig mere end dem på dansk gennemsnitskost. Derfor er der ingen grund til at holde sig væk fra Copenhagen Cookings vinterfristelser.

 

Festivalen, der finder sted i hele februar under Københavns Wondercool, byder bl.a. på stenbider-safari på byens restauranter. På cykel besøges fire restauranter, der alle leverer deres egen fortolkning af nordens kaviar – stenbideren.

 

Man kan besøge 10 toprestauranter på Admiral Hotel, hvor nordiske restauranter byder på smagsprøver, eller prøve kræfter med svedent fårehoved og væddernosser til islandsk hedensk højtid. Man kan også høre

onsdags-lyrik mens man nyder en nordisk menu på Gefährlich eller besøge Amager Fiskehus til et glas gratis bobler, stenbiderrogn og musik.

 

Nyhavns Færgekro har igen sildeopskriftskonkurrence, hvor man selv kan bidrage med en opskrift eller bare komme for at smage på sildebordet. Er man til luksusbryg sammen med nordiske tapas er Bar Jacobsens et godt bud, og natteravne tilbydes i Fiskebaren i Kødbyen midnatsmuslinger fra 24 – 03. 

 

Man kan lade sig friste af en dessertaften hos vinderen af Årets Dessert 2011, Nikolaos Strangas, eller forlænge nytåret på LêLê, der fejrer kinesisk nytår med en 7-retters menu med overraskelser. 

 

Der er lakridsfestival med alt fra lakridsrod til gourmetlakrids eller lade dsig friste af Dining Week, hvor en række restauranter byder på 3-retters menuer til 200 kr. fra 13. – 19. februar.

 

Der er frugtdrinks i Botanisk Haves Palmehus og cocktailarrangementer på 1105 og Moltkes Bar.

 

Copenhagen Cookings vinterudgave er en del af Wonderful Copenhagens festivalparaply, ’Wondercool’, der ud over mad også sætter fokus på mode, design, kunst, arkitektur, rock og jazz.

Skrevet af Flemming Juul