Stærk kritik af security-regler

Praksis med for eksempel at kræve, at passagererne tager skoene af burde efter hans mening opgives og han stiller spørgsmål ved fornuften i separat gennemlysning af lap tops. I samme forbindelse nævner Martin Broughton, at de amerikanske myndigheder undlader visse checks på deres indenrigsruter.

 

“Indenrigs undlader amerikanerne at gennemføre en række kontroller, som de kræver, at vi skal gennemføre. Det skal vi ikke stå model til. Vi burde fastholde, at vi kun gennemføre de kontroller, som vi selv opfatter som vigtige og som amerikanerne selv gennemfører”, siger han i en udtalelse til Financial Times.

Kravet om, at passagererne skal tage skoene af, blev gennemført da den britiske såkaldte ’sko-bombemand’, Richard Reid, gemte eksplosiver i sine kondisko undervejs fra Paris til Miami i 2001.Men det er især mangelen på konsekvens, som generer Martin Broughton, som for eksempel nævner iPad, der endnu ikke er blevet klassificeret som en lap top eller ej. Det betyder, at nogle lufthavne kræver den taget ud af håndbagagen, mens andre ikke gør det.

 

Det britiske transportministerium har ingen planer om at ændre reglerne med hensyn til lap tops og sko, selv om transportminister Philip Hammond tidligere har sagt, at han ønskede det nuværende system ændret.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.