Stadig megen mystik omkring AF 447

Da Air France-flyet AF 447 for en måned siden styrtede ned under en flyvning fra Brasilien til Paris, var det intakt. Det er en af de konklusioner som den franske undersøgelseskommission, Bureau d’enquetes et d’analyses, BEA, har offentliggjort. Man har stadig ikke fundet de sorte bokse, som normalt stopper med at sende sporings-frekvenser indenfor en måned. Brasilien har indstillet sin søgning, mens franskmændene fortsætter indtil den 14. juli. Herefter vil man ”bruge andre metoder”, men vil endnu ikke fortælle om hvilke. 228 mennesker døde. 51 er fundet ligesom man har fundet 640 vragdele, som blandt andet fortæller at flyet styrtede direkte ned i havet. Trolleyer, der stod i den bageste del af flyet, lå således i de dele man har vraget fra den forreste del. De automatiske satellit-meddelelser fra flyet fortæller blot at man på tidspunktet fløj ”manuelt”.

 

Det var ventet at fartmåleren ville spille en større rolle i forbindelse med den foreløbige undersøgelse, men BEA-chefen, Alain Bouillard, sagde på et pressemøde at ”måleren er et af elementerne, men nok ikke den afgørende faktor”. Han understregede dog, da han fremlagde materialet, ”at vi er langt fra en konklusion”. Så de mange flyselskaber i verden som benytter Airbus 330 og 340 må fortsat vente i spænding, hvis de da ikke af egen drift har ladet teknikere se blandt andet på fartmålerne. Bouillard understregede også på pressemødet ”at der ikke er nogen umiddelbar grund til at rejse alarm over fly af typen Airbus 330”.

 

Det har overrasket de folk, der er involveret i efterforskningen, at overdragelsen fra brasiliansk luftrum til Senegal, aldrig fandt sted. I samme periode passerede fly fra Iberia, Lufthansa og et andet Air France-fly planmæssigt igennem, men de havde alle problemer med at få kontakt til kontrollen i Dakar. AF 447 forlod brasiliansk luftrum klokken 10.33 PM og skulle efter planen nå Senegal 11.20 PM. Og flyets forsvinden blev først opdaget seks timer senere af flykontrollen i Madrid og i Brest i Nordfrankrig. Senegals myndigheder ønsker ikke at kommentere beskyldningerne.

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.