Stærk vækst i Tysklands turisme

I de første ti måneder af 2012 var der ifølge Statistisches Bundesamt 59,8 millioner udenlandske overnatninger – en vækst på 8,3% i forhold til samme periode året før.

”Også i 2012 står Tyskland højt i kurs hos gæster fra hele verden. Allerede med oktober har overnatningerne næsten nået 60 millioner – et resultat, vi slet ikke havde drømt om“, siger Ernst Burgbacher, medlem af forbundsregeringens turismeudvalg.

”Efter incoming-rekorder i 2010 og 2011 har Tyskland har også i 2012 kurs mod et rekordresultat i overnatninger“, siger Petra Hedorfer, bestyrelsesformand for DZT. Rundt regnet 75% af incoming turismen til Tyskland stammer fra Europa. Fra januar til oktober 2012 blev der registreret næsten 45,3 millioner overnatninger fra europæiske gæster, hvor Tysklands naboer i stigende tal valgte at holde ferie i Tyskland: Fra Danmark blev der registreret over 2,5 millioner overnatninger – 10,3% flere end i samme tidsrum året før. Alene i oktober tegnede danskerne sig for over 275.000 overnatninger (+13,6 procent). I årets første måneder blev der talt knap 9,9 millioner overnatninger fra Holland og 4,5 millioner fra Schweiz.

Også Rusland og Kina tegnede sig for store stigninger med over 20% vækst fra begge lande. Fra januar til september stod de tilsammen for omkring 54% af den samlede tax-free-omsætning i Tyskland.

Med et plus på 29,4% og over en million overnatninger har besøgstallene fra de arabiske golfstater også udviklet sig yderst positivt.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.