Stærkt fald i prisen på sommerhuse

Sommerhus-Tuse.jpgPriserne på danske sommerhuse halter langt efter det øvrige boligmarked. Priserne er i gennemsnit 27% lavere, end før boligmarkedet brød sammen, skriver Jyllands-Posten.

Priserne på parcelhuse og rækkehuse steg i 2014 i over halvdelen af de danske kommuner. Den tendens er ikke fulgt på sommerhusmarkedet, hvor der på trods af flere handler har været et prisfald i det meste af landet. Udbuddet af sommerhuse er tre gange så højt som før boligkrisen.

”Priserne er faldet meget, men vi må vente på en vending. Fremgang på markedet for helårshuse smitter af på sommerhusene med en vis forsinkelse”, siger boligøkonom Joachim Borg Kristensen, Nykredit.

Over 40% af de sommerhuse, der er til salg, har været det i over et år, og nogle er til salg i syv og otte år, fordi sommerhusejerne er ikke sænker priserne og hellere vil leje ud, mens de venter på bedre tider.

Hverken Nykredit, Realkredit Danmark eller Nordea Kredit tør tro på en klar vending i priserne i år, oplyser Jyllands-Posten.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.