Staten satser på tog – folk kører i bil

trafik bilerI 2014 slog biltrafikken alle rekorder, viser tal fra Vejdirektoratet. I årets første 11 måneder steg biltrafikken godt 2,5% i forhold til året før, og den hidtidige biltrafikrekord fra 2008 er slået.

Samtidig er der aldrig før solgt så mange nye personbiler på et år. Og det ser ud til at fortsætte. Resultatet er, at bilisterne holder mere i kø og flere og større veje kan ikke fjerne bilkøerne, mener trafikforskere ifølge Jyllands-Posten.

Folketinget har derfor besluttet, at hovedparten af den fremtidige trafikvækst skal foregå i den kollektive trafik, men ifølge trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet mener, det bliver svært at vende udviklingen: ”Hvis det skal lykkes, skal det være dyrere at køre i bil”.

Heller ikke trafikforsker Per Homann Jespersen fra Roskilde Universitet mener, at flere motorveje eller bredere veje kan løse problemerne. Han ser roadpricing som den mest intelligente måde at begrænse biltrafikken, men Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, afviser at gøre det dyrere at køre i bil: ”Når flere køber bil, og trafikken stiger, er det tegn på, at Danmark er på vej ud af krisen. Der er ikke noget galt i, at folk har en bil, og det skal ikke være dyrere at køre i den. Jeg tror, at langt flere vil vælge den kollektive trafik, når vi er færdige med de forbedringer, vi er i gang med”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.