Statsrevisorerne kritiserer Rejsekortet

rejsekortStatsrevisorerne retter kritik mod kommuner, regioner og trafikselskaber for ikke at være blevet enige om ensartede billetpriser i den kollektive trafik, skriver Ingeniøren.

Siden 2009 har man prøvet at få harmoniseret priserne i den kollektive trafik, men uden held. Fagbladet Ingeniøren har fået indsigt i Statsrevisorernes bemærkninger, og her lyder kraftig kritik: ”Det har givet utilfredse kunder, der oplever, at priser, billetprodukter og rabatordninger er uoverskuelige”, hedder det.

Forsøget på at skabe ensartede priser startede med indførelsen af Rejsekortet i 2009. Hvis det skal lykkes, kræver det et politisk indgreb.

”Statsrevisorerne konstaterer, at en landsdækkende harmonisering reelt ikke er mulig – med mindre takstkompetencen ændres, så kommuner, regioner og togoperatører fratages det endelige ansvar – eller at trafikselskaberne seriøst bestræber sig på at blive enige”, konkluderer de.

Transportminister Hans Christian Schmidt har ifølge bt.dk indkaldt trafikselskaberne til møde for at høre, hvorfor de ikke har fundet en løsning. Samtidig vil ministeren høre reaktioner på kritikken fra Statsrevisorerne.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.