Statsstøtte til kriseramte græske øer

KosDen græske regering er i færd med at lave en aktionsplan for de øer, der er hårdt ramt af det store antal flygtninge og migranter.

Turistminister Elena Kountoura bebuder ekstra økonomisk støtte til de græske øer, der er hårdest ramt af flygtningekrisen og vil præsentere nye markedsføringsplaner på ITB i Berlin.

Der ventes en række fam-trips til de ægæiske øer for at vise medier og rejsebranchefolk, hvor langt flygtningelejrene og øernes ferie resorts er fjernet fra hinanden. Samtidig lægges der op til fælles finansiering af promotion i samarbejde med turoperatører.

Bookingerne til øerne Kos, Samos, Lesbos og Chios er blevet hårdt ramt af flygtningekrisen, hvor der er rapporter om et fald på op til 35% for f.eks. Samos, som modtager op mod 500 flygtninge om dagen.

Turismeplanen kommer samtidig med, at EU og Tyrkiet er enedes om principperne for en løsningsmodel, som går ud på at returnere de flygtninge, der kommer til de græske øer fra Tyrkiet. For hver syrer, der returneres, vil en syrisk flygtning i Tyrkiet blive tilbudt asyl i et EU-land.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.