Status quo i Aalborg Lufthavn

thomas-cook-aalborgIndenrigstrafikken viser i november stærk fremgang, men fald i udenrigstallene giver næsten status quo i forhold til november 2015 – med en tilbagegang på 0,2%.

I alt rejste 114.456 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i november 2016 mod 114.631 i november 2015. Indenrigstrafikken viser en fremgang på 6,7% i forhold til samme måned sidste år. I november fløj 84.819 passagerer til og fra København mod 79.500 i november 2015.

Antallet af charterrejsende fik en tilbagegang på 3,4%. 7.841 rejste på vinterferie fra Aalborg mod 8.121 sidste år.

”Det er godt at se stadig fremgang på indenrigsområdet. Sidste måned markerede en kontinuerlig fremgang igennem 12 måneder – en tendens, der ser ud til at fortsætte. Trods en mindre tilbagegang i chartertrafikken har udviklingen i 2016 generelt været positiv. På nuværende tidspunkt har vi i år 8,1 procent flere charterrejsende ud af Aalborg Lufthavn end i hele 2015”, siger direktør Søren Svendsen.

I udenrigstrafikken er der en tilbagegang på 19,3%. 21.796 passagerer fløj direkte til og fra Aalborg Lufthavn i år mod 27.010 passagerer i november sidste år.

”Det er første måned efter Turkish Airlines lukning af ruten til Istanbul, som er et resultat af den nuværende krise i Tyrkiet. Til gengæld opvejer den øgede trafik til Malaga og Alicante de mistede passagerer fra Turkish Airlines”, siger Søren Svendsen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.