Stenbider-safari og museums-rock

Wondercool byder på mere end 100 arrangementer inden for mad, musik, design, arkitektur, kunst og mode. Det er Copenhagen Jazz Festival, Dansk Design Center, Dansk Arkitektur Center, Copenhagen Art Festival, Copenhagen Fashion Festival, Copenhagen Cooking og rockfestivalen FROST, der sammen med Wonderful Copenhagen står bag vinterfestivalen.

 

Vinterudgaven af Copenhagen Cooking byder på stenbider-safari, midnatsmuslinger i Kødbyen og islandsk

hedensk højtid med væddernosser og svedne fårehoveder. Man kan lære at stege den perfekte steak, tage på en lakridsrejse eller svælge i desserter.

 

Der bydes på drinks og sprøde toner, når lyd-eksperimentalisten Frisk Frugt spiller i Palmehuset i Botanisk Have, danske Sleep Party People på Zoologisk Museum og amerikanske Clap Your Hands Say Yeah på Bremen.

 

På jazz-fronten optræder Jack DeJohnette og Palle Mikkelborg samt nyere navne som Pistol no. 9 og Japgaf. De spiller i Koncerthuset, butikken Fisk og café Retro.

 

Dansk Design Center byder på tidsrejse gennem de seneste ti år af dansk modehistorie og kommer med bud på, hvad fremtiden bringer og på Designmuseum Danmark vises udstillingen ’Northern Women in Chanel’, mens man under den åbne del af Copenhagen Fashion Festival kan shoppe med rabat, vinde show-billetter og tage til wellness-aften.

 

Copenhagen Art Festival har videovisninger i de fem kunsthaller og performances i byens rum. Og på Dansk Arkitektur Center er der omvisninger, guidede søndagsture og interaktiv udstilling på Rådhuspladsen.

Skrevet af Flemming Juul