Sterling fyrer 135 ansatte

Krisen for luftfarten har tvunget flyselskabet til massive nedskæringer i kapaciteten, så hver femte medarbejdere fratræder, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

Op mod 100 har taget imod frivillige fratrædelser, men det var ikke tilstrækkeligt, og derfor kunne opsigelser ikke undgås. Fyringerne rammer især piloterne. 61 ud af 360 medarbejdere i cockpittet må nu se sig om efter et nyt job i en kriseramt branche. De øvrige opsigelser rammer administrationen og kabinepersonalet.

 

Sterling meddelte allerede i slutningen af juni, at hver femte medarbejder i Sterling skulle skæres væk på grund af en fatal kombination af skyhøje oliepriser og en afmatning i den globale økonomi.

 

Samtidig besluttede Sterling at samle kræfterne på tre baser i København, Stockholm og Oslo, mens baserne i Billund, Aalborg, Malmø og Gøteborg ikke længere skal være permanent bemandet. Ændringerne sker i løbet af efteråret. Ved at fokusere forretningen forventer Sterling at blive mere effektiv.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.