Sterling har fået eneejer

Sterling har fået en eneejer, der vil kaste milliarder i det underskudsgivende lavprisselskab. Medarbejderne vil i dag blive orienteret om, hvad fremtiden bringer, skriver Berlingske Tidende i dag. 
 
 
»Der er sket en omstrukturering i vores ejerkreds, så vi nu er eneejet af den islandske investor Palmi Haraldson. Og han har tilkendegivet, at han er villig til at bruge et betragteligt milliardbeløb på Sterling. Det er selvfølgelig en god nyhed for Sterling,« lyder det fra kommunikationsdirektør Rulle Westergaard. 
Palmi Haraldson har gennem sit investeringsselskab Fons i flere omgange været inde i ejerkredsen bag Sterling. Første gang i 2005, da Fons for 400 mio. kr. købte Sterling og fusionerede selskabet med Mærsk Air. Siden blev selskabet solgt til FL Group, men i 2006 blev Sterling solgt til Northern Travel Holding, som både FL Group og Palmi Haraldsons’ Fons står bag. Nu har Haraldson altså overtaget det fulde ejerskab af Northern Travel Holding, der foruden Sterling rummer flyselskabet Iceland Express. 
 
Palmi Haraldsson ønsker ikke at oplyse købsprisen for Sterling. Eksperter har tidligere anslået, at selskabet har en meget begrænset værdi. Alle ?y, ejedomme og andre faster værdier er solgt fra, og samtidig kæmper selskabet hårdt med underskud i årevis. Hvordan den økonomiske situation præcist er hos Fons, er ligeledes uklart, fordi selskabet ikke aflagt regnskab i årevis.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.