Sterlings ejer sælger

Luftfartsselskabet Sterlings islandske ejer, Northern Travel Holding, har solgt sin 30 pct. aktiepost fra i det svenske rejseselskab Ticket Travel Group. Køberen er den ene af ejerne i Northern Travel Holding, ?nansmanden Palmi Haraldsson og hans investeringsselskab Fons, der oprindeligt købte Sterling i 2005, skriver Børsen i dag.

 
Det er endnu uvist, hvad det nylige salg hos Sterlings ejer kommer til at betyde for det underskudsgivende danske luftfartsselskab, og om manøvren dækker over økonomiske problemer hos Northern Travel Holding.

Kilder omkring Sterling peger på, at fremtidsudsigterne for selskabet er usikre, og stemningen blandt medarbejderne er på lavpunktet. Sterling er hårdt ramt af de høje oliepriser og har gjort det svært for de islandske ejere at skabe et lønsomt ?yselskab.

 

Sterling har kørt med underskud siden 2000 og ?k nettounderskud på 166 mio. kr. og 34 mio. kr. i henholdsvis 2006 og 2007. I 2007 skød de islandske ejere 180 mio. kr. ind i Sterling, hvilket er bedre end året før, da islændingene måtte spytte 300 mio. kr. i kassen. 

 

Sterling har jævnlig skiftet ejere siden Palmi Haraldsson via sit selskab Fons købte selskabet i 2005. Sterling blev året efter solgt videre til investeringsselskabet FL Group for 1,5 mia. kr. med en kæmpegevinst til Palmi Haraldsson for derefter at blive solgt til Northern Travel Holding for 1,6 mia. kr. Northern Travel Holding var ejet af FL Group og Fons samt en tredje partner, Sund, der i begyndelsen af 2008 forsvandt ud af ejerkredsen.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.