Østerspremiere

Det er Limfjords-østers, det handler om, og fredag den 12. oktober, er der Østerspremiere på havnen i Nykøbing Mors. Her skydes østerssæsonen i gang med maner. Limfjords-østers er blandt de allerbedste af slagsen, og det skyldes geografien. Vandets temperatur gør nemlig, at østersene har et større og mere fast kødindhold end østers fra sydligere egne.

 

Under åbningen af østerssæsonen på Mors kan man smage på herlighederne – både den klassiske vare, men også nye, opfindsomme serveringer. Up-coming kokken, Andreas Tange van Leeuwen, der er opvokset på Mors og har en fortid på restaurant The Fat Duck, vil eksperimentere og give gæsterne et bredere syn på, hvordan østers kan serveres og nydes.

 

Den store østerspremiere byder også på ’østerscirkus’ – et cirkustelt bestående af gode sager, der alle relaterer sig til østers – østersknive, litteratur om østers og – øl fra Thisted Bryghus. I gammel tid var det nemlig øl, og ikke champagne, der var den gængse drik til østers, og det forsøger Mors nu at sætte fokus på igen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.