Østerspremiere

Det er Limfjords-østers, det handler om, og fredag den 12. oktober, er der Østerspremiere på havnen i Nykøbing Mors. Her skydes østerssæsonen i gang med maner. Limfjords-østers er blandt de allerbedste af slagsen, og det skyldes geografien. Vandets temperatur gør nemlig, at østersene har et større og mere fast kødindhold end østers fra sydligere egne.

 

Under åbningen af østerssæsonen på Mors kan man smage på herlighederne – både den klassiske vare, men også nye, opfindsomme serveringer. Up-coming kokken, Andreas Tange van Leeuwen, der er opvokset på Mors og har en fortid på restaurant The Fat Duck, vil eksperimentere og give gæsterne et bredere syn på, hvordan østers kan serveres og nydes.

 

Den store østerspremiere byder også på ’østerscirkus’ – et cirkustelt bestående af gode sager, der alle relaterer sig til østers – østersknive, litteratur om østers og – øl fra Thisted Bryghus. I gammel tid var det nemlig øl, og ikke champagne, der var den gængse drik til østers, og det forsøger Mors nu at sætte fokus på igen.

Skrevet af Flemming Juul