Stig Elling fylder 70 år 15. marts

Stig Elling.

Stig Elling har været i rejsebranchen i mere end 50 år. Allerede i 1964 startede han som 17-årig sit eget rejsebureau – Fortunrejser. Det blev starten på en karriere i rejsebranchen, der har givet ham navne som rejsekonge og Mr. Charter.

De mere end 50 år i rejsebranchen betyder også, at Stig Elling er rekordindehaver blandt Danmarks rejsekonger, når de tæller, hvem der har været længst i branchen.

Han blev udlært hos Raffels Rejser i København 1965, og var ansat her 1965-70; hvorefter han blev salgsdirektør i Falke Rejser 1970-73 og direktør samme sted 1973-76. Han var adm. direktør i Rejsebureauet Sunway, Kbh. og Billund 1976-81; stiftede Solrejser sammen med John Andersen i 1982 og blev salgsdirektør i StarTour fra 1986.

Han stoppede i 2015, men senere samme år blev han rejseambassadør for Bravo Tours. Efter eget udsagn fordi, det er en rejsearrangør, hvor han ikke behøver gå på kompromis – hverken med kvalitet eller gæstetilfredshed.

Han bor på Frederiksberg med sin mand, privatrådgiver Steen Elling. De blev gift som det første homopar i Danmark i Frederiksberg Kirke den 15. juni 2012 – efter at have kæmpet længe for at få ligestilling på dette område.

I 2005 blev han valgt som medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. Her var han bl.a. formand for arbejdsmarkedsudvalget, indtil han trak sig fra politik efter otte år i 2013.

Stig Elling blev særlig kendt i den danske befolkning som den uofficielle talsmand, da tsunamien ramte Thailand i 2004. Derudover er han kendt som opfinder af flere charterdestinationer.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.