Stig Elling fylder 70 år 15. marts

Stig Elling.

Stig Elling har været i rejsebranchen i mere end 50 år. Allerede i 1964 startede han som 17-årig sit eget rejsebureau – Fortunrejser. Det blev starten på en karriere i rejsebranchen, der har givet ham navne som rejsekonge og Mr. Charter.

De mere end 50 år i rejsebranchen betyder også, at Stig Elling er rekordindehaver blandt Danmarks rejsekonger, når de tæller, hvem der har været længst i branchen.

Han blev udlært hos Raffels Rejser i København 1965, og var ansat her 1965-70; hvorefter han blev salgsdirektør i Falke Rejser 1970-73 og direktør samme sted 1973-76. Han var adm. direktør i Rejsebureauet Sunway, Kbh. og Billund 1976-81; stiftede Solrejser sammen med John Andersen i 1982 og blev salgsdirektør i StarTour fra 1986.

Han stoppede i 2015, men senere samme år blev han rejseambassadør for Bravo Tours. Efter eget udsagn fordi, det er en rejsearrangør, hvor han ikke behøver gå på kompromis – hverken med kvalitet eller gæstetilfredshed.

Han bor på Frederiksberg med sin mand, privatrådgiver Steen Elling. De blev gift som det første homopar i Danmark i Frederiksberg Kirke den 15. juni 2012 – efter at have kæmpet længe for at få ligestilling på dette område.

I 2005 blev han valgt som medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. Her var han bl.a. formand for arbejdsmarkedsudvalget, indtil han trak sig fra politik efter otte år i 2013.

Stig Elling blev særlig kendt i den danske befolkning som den uofficielle talsmand, da tsunamien ramte Thailand i 2004. Derudover er han kendt som opfinder af flere charterdestinationer.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.