Stigning i mobilforbrug på ferien

Efter EUs indgreb mod høje roaming-priser sidste år, vælger danskerne i stigende grad at bruge mobilen under ferien. Det viser tal fra både TDC, Telia og Sonofon, der i 2008 har noteret sig en markant fremgang i roaming, som er kunder, der bruger deres danske telefon på et mobilnet i udlandet.

De tre teleselskaber har gjort tallene op forskelligt, og de er derfor ikke direkte sammenlignelige. Men tendensen er klar: danskernes roaming i juli i år er steget med 10-25 pct.

I dag koster et mobilminut omkring 4,55 kroner hos alle de tre selskaber, hvis mobilen bruges inden for EU. Hos TDC mener underdirektør i Strategi og Proces i TDCs mobildel, Morten Hother Sørensen dog ikke, at man entydigt kan tilskrive roaming-indgrebet æren for, at kunderne bruger mobilen mere i udlandet.
 
»Vores vurdering er, at det i høj grad skyldes en adfærdsændring. Mobilen er ved at være en så indarbejdet del af vores hverdag, at vi ikke kan undvære den længere. Den vane tager vi med, når vi tager på ferie i udlandet. Afhængigheden af den er simpelthen blevet større,« lyder hans vurdering.

Mange af dem, der rejser uden for EU, vil få sig en grim overraskelse, for her er priserne ikke faldet og i mange tilfælde er priserne ligefrem steget.
 
EU-kommissær Viviane Reding annoncerede for nyligt, at EU også er på vej med indgreb mod SMS-priser og datapriser, når en kunde opholder sig i et andet EU-land. Her arbejder EU med en ambition om, at prisen for at sende en SMS hjem fra udlandet skal tvinges ned til under en krone, skriver Berlingske Tidende i dag.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen