Stop for rejsekort-samarbejde

Siden 1998 har konsertiet Transys, der ejes af blandt andre EDS og Fujitsu Service, haft kontrakt på opgaven, skriver The Times ifølge epn.dk, men nu har Transport for London valgt at ophæve kontrakten for at finde en anden leverandør, såkortet kan drives på en mere omkostningseffektiv måde.

 

Rejsekortsystemet skulle ifølge The Register koste 100 millioner pund årligt, hvilket svarer til lige under en milliard kroner, men fornylig blev kortet ramt af nogle sammenbrud og hollandske hackere klonede et Oyster kort og kørte gratis med den offentlige transport i London.

Ophævelsen af kontrakten, der får effekt om to år, har dog ifølge Transport for London ikke noget med sammenbrudene at gøre.

 

Et tilsvarende dansk rejsekort er undervejs. Det har East West Denmark som leverandør – en virksomhed, der ejes af Thales og Accenture.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.