Stor fremgang hos Spies

Jan Vendelbo kan se tilbage på et godt år for Spies, der med cirka 280.000 årlige gæster er Danmarks største rejsearrangør.

Jan Vendelbo kan se tilbage på et godt år for Spies, der med cirka 280.000 årlige gæster er Danmarks største rejsearrangør.

Spies forbedrede i regnskabsåret 2015/16 driftsresultatet til 76 millioner kroner mod 46,9 millioner året før – en forbedring på 62%. Resultat før skat blev 62,8 millioner mod 34,1 millioner året før. Omsætningen blev 1,59 milliarder mod 1,58 milliarder kroner året før.

Dermed har den danske afdeling af Thomas Cook Northern Europe, der også tæller bl.a. Ving i Sverige og Norge, Tjäreborg i Finland samt flyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia, bidraget stærkt til, at moderselskabet kommer ud med et rekordresultat på 1.447 millioner svenske kroner for regnskabsåret fra oktober 2015 til september 2016 mod 1.234 millioner svenske kroner året før – en resultatforbedring på 17%.

”Vi er både stolte af- og tilfredse med vores flotte årsregnskab. Det kan ses som bevis på vores kunders store tilfredshed med os som rejsearrangør. 95% af vores gæster vil anbefale Spies til deres familie, venner og bekendte”, siger adm. direktør Jan Vendelbo.

Det gode resultat er opnået trods stor uro med flere terrorattentater, politiske uroligheder etc., som har bidraget til en markant mindre efterspørgsel til flere vigtige ferierejsemål. Trods dette har Spies gennemført alle planlagte rejser til bl.a. Tyrkiet. Efterspørgslen øgede markant til Spanien, Grækenland og Kroatien og en positiv udvikling for fleksible rejser med rutefly, samt kraftig vækst for krydstogter har medvirket til det positive resultat.

”Vores forretningsmodel, hvor vi kontrollerer hele forløbet fra bestilling til hjemkomst, bidrager til, at vi opnår høj belægning på vores fly og vores koncepthoteller som Sunwing Family Resorts, Sunprime Hotels og Ocean Beach Club by Sunwing. 80% af vores gæster køber deres rejser på nettet”, siger Jan Vendelbo.

Spies fortsætter udviklingen i 2016/17 med fokus på initiativer som for eksempel flere nye koncepthoteller. Dermed forventes en fortsat positiv vækst, når det bl.a. gælder det voksende marked med ferierejser af fleksible længder med rutefly.

”Vintersalget ser godt ud, først og fremmest til De Kanariske Øer, og sommersalget 2017 er begyndt yderst tilfredsstillende, specielt til vores nyhed Almería på det spanske fastland”, siger Jan Vendelbo.