Stor kunstdonation til Aros

Vilhelm_lundstroem_1012466yDet aarhusianske kunstmuseum har modtaget en gave på 18 værker inden for dansk og udenlandsk kunst til en værdi af et tocifret millionbeløb.

Blandt værkerne er hovedværker fra klassiske danske modernister som Karl Isaksen, Ejler Bille og Carl Henning Pedersen, og en skulptur af Asger Jorn, skriver politioken.dk.

”Donationen er meget vigtig for Aros, fordi den gør det muligt at udbygge vores samling. Der er tale om kunstværker af en helt særlig klasse”, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten.

Donationen er skænket af The Merla Art Foundation/Dennis og Jytte Dresing Collection. Dennis Dresing døde i 2004, mens Jytte Dresing døde 85 år gammel i 2013. Inden hendes død var de værker, som hun mente, ville pryde museet, blevet udvalgt.

Jytte Dresing var forholdsvis ukendt for den danske offentlighed, men har doneret kunstværker til flere danske museer, herunder Arken og Louisiana.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.