Store rejsedag i CPH

paskontrol-københavns-lufthavnNår klokken ringer ud på landets skoler, er det startsignalet for rejse- og turistbranchen. I Københavns Lufthavn er fredag er en af årets helt store rejsedage.

”Vores prognose siger, at vi får over 100.000 igennem lufthavnen fredag. Til sammenligning har vi omkring 70.000 på en almindelig dag”, siger pressechef i Københavns Lufthavne Kasper Hyllested.

Der kan ifølge ham ikke undgås enkelte køer og længere ventetid, når så mange skal igennem lufthavnen. Men de rejsende kan forberede sig, så tiden i lufthavnen bliver mindre stressende, skriver avisen.dk.

”Vi har en tommelfingerregel, der siger, at hvis man skal rejse inden for Europa, bør man komme to timer før afgang, og hvis det er uden for Europa, er det tre timer før, men man skal altid tjekke med sit flyselskab eller sin rejsearrangør”, siger han.

Man bør også tænke sig om, når håndbagagen skal pakkes, da det kan spare tid ved sikkerhedskontrollen: ”Selv om vi har haft de her væskeregler i ti år, så er der mange, der har glemt dem, når de pakker”, siger han. Som eksempel nævner han, at man skal holde sig fra at tage et glas Nutella med i tasken og sikre sig, at den fine creme i håndbagagen ikke er over 100 milliliter.

Elektronisk udstyr bør pakkes let tilgængeligt, da det skal kontrolleres særskilt.

Københavns Lufthavn forventer omkring 30 dage med ekstraordinært mange rejsende.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.