Store tab hos Rejsegarantifonden

”I løbet af andet halvår blev den langvarige opgangsperiode i løbet af ganske få måneder vendt til lavkonjunktur, hvor det blev bydende nødvendigt at forsøge at tilpasse omkostningerne til produktionen hurtigst muligt”, hedder det. Fire rejsearrangører blev i 2008 erklæret konkurs, hvilket gav fonden et nettotab på i alt 21 mio. kr.

 

De største var Øster Lindet Rejser/Thinggarard Rejser og Diana Jagt- og Fiskerirejser. De andre to var Gislinge Turistrejser og Aktiv Rejser. Garantifonden kom ud af 2008 med et underskud på 17 mio. kr. Grunden til at det ikke blev større var at man fik en dividende på 3,8 mio. kr. fra Blue Travel & Tours, som blev erklæret konkurs i 2007.

 

Fondens egenkapital var ved udgangen af 2008 på 31 mio. kr. Det var også derfor at Fonden bad økonomi- og erhvervsministeren om at der fra 1. januar skulle betales 20 kr. pr pakkerejsekunde, så man hurtigt kan komme op på den nødvendige kapital på omkring 50 mio. kr. Fonden havde ved udgangen af 2008 registreret 594 rejsearrangører. Og 84 rejsearrangører var af Fonden ved udgangen af 2008 bedt om at stille yderligere garanti, da man frygtede at de havde en ”særlig risiko”, for at gå konkurs, blandt andet i kølvandet på Sterling-lukningen.

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.