Storebæltsbroen en økonomisk succes

Storebæltsbroen_fra_SprogøEn analyse fra Transportministeriet viser, at Storebæltsforbindelsen er en succes for samfundet på næsten 400 milliarder kroner over 50 år. Brugerne henter tidsgevinster for 289 milliarder.

Siden åbningen i 1998 og frem til 2048 forventes en samfundsøkonomisk gevinst på 379 milliarder kroner, hedder det i Transportministeriet og Sund & Bælts første større analyse af Storebæltsforbindelsens betydning for det danske samfund, skriver epn.dk.

”De fleste har på fornemmelsen, at forbindelsen er vigtig for Danmark, og nu kan vi se sort på hvidt, at det faktisk er rigtigt”, siger transportminister Magnus Heunicke.

Ifølge analysen er det først og fremmest brugerne, der indkasserer de største samfundsøkonomiske fordele over de 50-år.

Fra 1998 til 2048 indbringer forbindelsen 379 milliarder kroner i økonomiske gevinster. Det svarer til et afkast på 14%.

Storebæltsforbindelsen vil betyde en fortjeneste på 289 milliarder kroner for erhvervslivet og de danskere, der krydser bæltet. 195 milliarder heraf kommer direkte fra ’tidsgevinster’. Det betyder den tid, der er sparet ved at krydse Storebælt i tog eller bil frem for ombord på en færge. Samtidig konkluderer ministeriet, at broen også øger konkurrencen, hvilket giver forbrugerne lavere priser.

Alene i 2014 kan erhvervslivet forvente at spare 3,9 milliarder kroner til transport sammenlignet med transport med skib.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.