Stormløb på Mallorca

ASESPMI1200Mens turismen i urolige lande som Egypten og Tunesien nærmest er stoppet, er der nu stormløb på ’Kærlighedens ø’. Fra Danmark får Mallorca besøg af op mod 230.000 gæster.

”Sidste år kom 100.585 på charterferie til øen. Det er 13% flere end året før. Samtidig voksede antallet af passagerer med rutefly med ca. 3.000 til 120.160. I denne sommer er der sat endnu flere fly ind og hotelværelser på øen er en stor mangelvare. Mallorca, Ibiza og Menorca tager tilsammen imod 17% af de 65 millioner turister, der i år vil besøge Spanien”, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

I år er det 60 år siden, at Simon Spies sendte de første 26 gæster til Mallorca med tog og færge via Barcelona. Øen i Middelhavet, der en femtedel større end Fyn, vil i denne sommer tage imod ca. 40.000 Spies-gæster. Ca. 70% af Mallorca-rejserne i skoleferien er solgt – sidste år på samme tid var det blot 60%.

De kanariske Øer er danskernes foretrukne vinterrejsemål, men nu tager vi også dertil om sommeren. ”Ca. 18% af Spaniens 65 millioner turister vælger De kanariske Øer med bl.a. Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Tidligere tog blot 8% af vores sommergæster til De kanariske Øer. I år bliver det 13%”, siger Torben Andersen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.