Stort dansk kongresbureau solgt til udlandet

Per Ankær sælger sit danske ICS til schweiziske MCI, hvor Trine Steffensen er Director of Operations, MCI Nordics.

Per Ankær sælger sit danske ICS til schweiziske MCI, hvor Trine Steffensen er Director of Operations, MCI Nordics.

MICE: Der skabes nu ny stor spiller på det danske MICE-marked efter stort dansk kongresbureau er solgt til verdensomspændende gigant. Det giver mulighed for at tiltrække større events til Danmark.

Schweiziske MCI Group, en af de vigtigste spillere på det globale møde-, event- og kongresmarked, overtager danske ICS – International Conference Services.

ICS bliver en del af MCI Nordics, som vil fokusere på møde-, kongres-, og event markedet i Norden. MICE er forkortelse for Meetings, Incentives, Conferences & Events/Exhibitions.

”Jeg har solgt alle 100 pct. af ICS, vi informerede vores kunder i weekenden om salget,” siger ICS’s adm. direktør, Per Ankær, til standby.dk og fortsætter: ”Jeg har i mange år gerne ville lavet noget større i København og har haft møder med store globale spillere.”

ICS har 15 medarbejdere i Danmark og omsatte brutto sidste år for 50 mio. kr., hvoraf de 10 mio. kr. blev i firmaet til bl.a. lønninger.

Per Ankær har de seneste fem år været adm. direktør for ICS, som han begyndte at købe sig ind i for snart 10 år siden, mens han var salgs- og marketingsdirektør. I MCIs nye organisation bliver han nordisk direktør for salg og markedsføring. MCIs fire medarbejdere i København flytter 1. juli ind i ICSs kontor i København, mens Per Ankær fremover refererer til MCIs direktør i Stockholm.

ICS er i Danmark blandt Top 3 på kongresmarkedet og på Top 10 indenfor incoming.

Per Ankær ejer fremover også Kongreskompagniet i Aarhus.

“ICS og MCI supplerer hinanden,” siger Trine Steffensen, Director of Operations, MCI Nordics. MCI Nordics er en del af MCI Group med over 1.800 medarbejdere og 60 kontorer over det meste af verden. Alene i 2015 leverede MCI 5.100 projekter i hele verden.

“Adgang til enorm pulje af erfaring vil nu også blive stillet til rådighed for ICS’ kunder,” siger Per Ankær.

Efter åbningen af MCI’s første kontor i Stockholm 1971, har MCI siden etableret kontorer i Göteborg og København. Det nye partnerskab med ICS styrker den lokale tilstedeværelse i Norden, og giver MCI mulighed for at nå ud til en bredere kreds af MICE-kunder.

Det danske MICE-marked forventes i år at omsætte for ca. 1,2 milliarder kr.