Stort kvartalsunderskud for Norwegian

norwegianNorwegian fremlægger i dag sit regnskab for første kvartal 2016 og præsenterer et underskud før skat (EBT) på 992 millioner norske kroner mod et underskud på 777 millioner norske kroner i samme kvartal 2015.

Med i tallene for 2016 er en omkostning på 528 millioner norske kroner, som stammer fra brændstofsikringer og valuta.

Kvartalsresultatet viser en underliggende resultatforbedring på godt 400 millioner norske kroner i forhold til sidste år. De interkontinentale ruter og den nordiske virksomhed bidrager særligt positivt. Belægningen var på 85% – en vækst på to procentpoint – i det kvartal, som er præget af lavere rejseaktivitet.

Næsten seks millioner fløj med Norwegian i første kvartal – en stigning på 17%. Den stærkeste vækst havde Norwegian i London Gatwick og de spanske baser. I Norden steg både antal passagerer og markedsandele.

”I dette kvartal har vi en underliggende resultatforbedring på 400 millioner norske kroner sammenlignet med sidste år. Vores langdistanceoperation bliver stadig vigtigere samtidig med, at vi har en stabil og god udvikling i de øvrige markeder, især i Norden. Det skandinaviske og europæiske rutenet er tæt knyttet til langdistanceruterne ved, at et stigende antal passagerer benytter sig af videre forbindelser. Et stigende antal forretningsrejsende vælger Norwegian, og vi har indgået flere vigtige virksomhedsaftaler i dette kvartal,” siger adm. direktør Bjørn Kjos.

Norwegian har lanceret nye langruter mellem Paris og USA i dette kvartal og sat fem nye Boeing 737-800 og en Boeing 787-9 Dreamliner i rutetrafik.