Stort potentiale i grønlandsk turisme

Grønland.jpgGrønlands økonomi er hårdt presset, og landets Økonomiske Råd vurderer, at der skal ske varige budgetforbedringer på én milliard kroner, hvis der skal være balance mellem indtægter og udgifter frem mod 2040.

Flere grønlandske politikere mener, at turismen skal være med til at nå milliardmålet. For eksempel er målsætningen hos det venstreorienterede parti Inuit Ataqatigiit (IA) at fordoble indtægterne fra turisme, skriver dr.dk.

Professor i geologi og ekspert i de grønlandske råstoffer, Minik Rosing: ”Potentialet i turismen er meget stort, for Grønland er jo et fantastisk sted og har helt usædvanlige natur- og kulturforhold, som alle kan se, er fantastisk. Og så ligger det ikke ret langt væk fra kunderne i Europa og Amerika.

Han bakkes op af en rapport fra Rambøll for Greenpeace, der blev udgivet tidligere i år og konkluderer at tre sektorer kan hjælpe balancen i den grønlandske økonomi – fiskeri, minedrift og turisme.

”Turismepotentialet kan vise sig at blive en endnu større indtægtskilde end råstofferne”, mener Minik Rosing.

”Turisme kan potentielt være på samme niveau eller overtrumfe for eksempel mineralske råstoffer. Man skal huske, at indtægterne fra minedrift er en engangsindtægt, mens turisterne bliver ved med at komme, hvis man gør det godt”.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.