Stort underskud for Norwegian

norwegian Boeing B787 DreamlinerNorwegians kvartalsresultat efter skat lyder på minus 538 millioner norske kroner, hvilket er 57 millioner bedre end sidste år. Resultatet er påvirket af pilotstrejken og en svag norsk krone.

Passagervæksten i Europa var god og belægningen seks procentpoint højere end i samme periode sidste år. Bookingtallene fremover er positive, især på langruterne.

Omsætningen i første kvartal var 4,034 milliarder norske kroner, en stigning på 14% og knap fem millioner passagerer fløj med selskabet – en vækst på 2%. Trafikvæksten (RPK) blev 15%, hvilket hænger sammen med, at hver Norwegian-passager nu flyver længere, end for et år siden. Belægningen i første kvartal var 83% et plus på seks procentpoint.

I første kvartal har selskabet indfaset to nye Boeing 737-800 og fik leveret en Boeing 787-8 Dreamliner i månedsskiftet marts/april.

Mens Norwegian havde 320.000 flere passagerer i England og Spanien i første kvartal sammenlignet med sidste år, gik antallet ned med 190.000 passagerer i Norge og Sverige, hvilket i høj grad skyldes pilotstrejken. Det blev modvirket af påsketrafikken, som i år kom i første kvartal mod andet kvartal sidste år.

”Første kvartal er normalt svagt, og denne gang er tallene også påvirket af den svage norske krone mod Dollar og Euro. Samtidig medførte pilotstrejken, at vi mistede mange kunder til konkurrenterne. På den positive side er passagervæksten uden for Skandinavien god, særligt på langruterne. Specielt er passagervæksten på London-Gatwick meget solid, og fremadrettet ser vi generelt positive bookingtal, ” siger adm. direktør Bjørn Kjos.