Stort underskud trods Ryanair-satsning

”Den virkelige effekt af Ryanair vil vi se i 2011. Det er først da, vi vil have et helt år med fuldt Ryanair-trafik”, siger bestyrelsesformand Svein Hurlen i driftsselskabet Rygge Sivile lufthavn til Moss Avis.
Ryanair har haft base på Skavsta lufthavn udenfor Stockholm de seneste syv år. Den svenske lufthavn har alligevel aldrig formået at hente en fortjeneste på sine Ryanair-aftaler. I 2008 og 2009 var underskuddet på tilsammen 9,8 svenske kroner.

Kritikere mener, at aftalen med lavprisselskabet er uholdbar, men det afviser Svein Hurlen. Forskellen på Rygge og Skavsta ligger i, at den svenske lufthavn befinder sig i EU og derfor ikke har tax-free-indtægter.

”Hvis vi skulle ændre noget for at forøge indtægterne, skulle det være at give de rejsende flere tilbud inde i terminalbygningen”, mener han.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.