Strålingsfare for flypassagerer

Det fremgår af en artikel på amerikanske lifescience.com som beretter at ny forskning tyder på, at mennesker, ombord i fly, som lyn passerer tæt forbi, kan blive udsat for radioaktiv stråling som svarer til 400 røntgenbilleder, skriver jp.dk.

 

Til alt held er risikoen for at blive udsat for disse lyn meget lille, men det understreges, at personer i flyene altid er udsat for ekstra kosmisk stråling i den ydre atmosfære. Den voldsomme stråling fra lynene forudsætter, at flyet er når udladningsstedet, og der understreges at påvirkningen er særdeles kortvarig. Statistikken viser, at passagerfly rammes af lyn en eller to gange årligt, men det vides ikke, hvor mange af dem, der er på det helt ’rigtige’ sted for at blive ramt af den ekstremt høje radioaktive stråling.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.