Strømfejl gjorde flyvning usikker

Flyets pilot frygtede, at den ikke-fungerende transponder, som sikrer, at andre fly og flyveledelsen kan ’se’ flyet, kunne blive opfattet forkert af myndighederne, som kunne sætte kampfly ind mod easyJet-flyet, skriver politiken.dk.

 

Begivenheden er netop blevet beskrevet i en rapport fra den britiske havarikommision og handler om et Airbus A319-fly på vej fra Alicante til Bristol med 138 passagerer og seks besætningsmedlemmer. Undervejs opstod der et strømsvigt, som satte blandt andet transponder og radioanlæg ud af drift.

 

Det fik piloten til at overveje, hvilke valgmuligheder han havde, men da han ikke kunne nås på radio og ikke kunne ses på flyveledelsens radarskærme, valgte han at fortsætte mod Bristol som om intet var hændt, idet han frygtede, at en uannonceret kursændring og forsøg på at sikkerhedslande et andet sted, kunne blive opfattet, som om flyet var kapret og ikke længere under besætningens kommando.

Han skønnede, at det kunne betyde indsats fra kampfly, som ville prøve at tvinge ham til en anden flyveplads, hvilket han ville have svært ved at opfylde, da flere instrumenter ombord var holdt op med at virke. Derfor valgte han at fortsætte mod Bristol, hvor flyet blev bragt sikkert til landing.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.