Strejke giver kaos i Hamborgs lufthavn

Hamburg Airport.

Hamburg Airport.

”Tilstanden er katastrofal. Vi har nået vores kapacitetsgrænse og afviser passagerer”, siger Hamborg Lufthavns talskvinde, Stefanie Harder, til ndr.de.

Mandag formiddag valgte politiet at lukke lufthavnen, efter at presset var blevet for stort. Passagerer stod i lange køer i timer for at komme igennem sikkerhedskontrollen, skriver dr.dk.

Lufthavnens sikkerhedspersonale har nedlagt arbejdet, og samtidig har personale ved bagagebåndene i sympati nedlagt arbejdet. Derfor er kun én af lufthavnens 24 sikkerhedskontroller åben.

Foreløbig har strejken betydet aflysninger af omkring 100 flyafgange.

Strejken er iværksat af fagforeningen Verdi for at lægge pres på arbejdsgiveren, BDSW, som personalet for øjeblikket forhandler overenskomst med.

Strejken omfatter security personale i Hamborg, Stuttgart og Hannover i dag mandag. Mange af de ansatte arbejder for Tysklands mindsteløn på 8,50-9,00 Euro i timen og Verdi kræver lønstigninger på mellem 0,70 og 2,50 Euro i timen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.