Strejke giver kaos i Hamborgs lufthavn

Hamburg Airport.

Hamburg Airport.

”Tilstanden er katastrofal. Vi har nået vores kapacitetsgrænse og afviser passagerer”, siger Hamborg Lufthavns talskvinde, Stefanie Harder, til ndr.de.

Mandag formiddag valgte politiet at lukke lufthavnen, efter at presset var blevet for stort. Passagerer stod i lange køer i timer for at komme igennem sikkerhedskontrollen, skriver dr.dk.

Lufthavnens sikkerhedspersonale har nedlagt arbejdet, og samtidig har personale ved bagagebåndene i sympati nedlagt arbejdet. Derfor er kun én af lufthavnens 24 sikkerhedskontroller åben.

Foreløbig har strejken betydet aflysninger af omkring 100 flyafgange.

Strejken er iværksat af fagforeningen Verdi for at lægge pres på arbejdsgiveren, BDSW, som personalet for øjeblikket forhandler overenskomst med.

Strejken omfatter security personale i Hamborg, Stuttgart og Hannover i dag mandag. Mange af de ansatte arbejder for Tysklands mindsteløn på 8,50-9,00 Euro i timen og Verdi kræver lønstigninger på mellem 0,70 og 2,50 Euro i timen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.