Strejke lørdag i Billund Lufthavn

Størstedelen af personalet i Billund Lufthavn besluttede onsdag at varsle ny arbejdsnedlæggelse fra lørdag morgen klokken 03.

 

Det er den samme strid om løn, der sidste fredag betød en arbejdsnedlæggelse i lufthavnen i to timer. Personalet forlanger mindst det dobbelte af de 2,5 pct. i lønstigning, de er blevet tilbudt.

 

Ifølge TV Syd har ledelsen frist til i dag, fredag, kl. 18 til at acceptere personalets krav. Sker det ikke vil der ikke blive arbejdet i lufthavnen fra lørdag morgen.
Fællestillidsmand, Mads Bay, formoder at samtlige 624 ansatte går i strejke.

 

Lufthavnens adm. direktør, Jørgen Krab Jørgensen, siger på lufthavnens hjemmeside, at han er ked af medarbejdernes trussel om at nedlægge arbejdet i strid med overenskomsten. En sådan strejke vil være ødelæggende for lufthavnens kunder, flyselskaberne og rejsearrangørerne, som i forvejen er hårdt pressede af økonomiske krise og virkninger af den islandske askesky.

 

Jørgen Krab Jørgensen har rettet en direkte appel til alle medarbejdere, for at undgå den truende konflikt. Han håber og forventer, at flyene kommer af sted, også på lørdag. Men han tilføjer, at han naturligvis ikke kan udstede garantier.

 

Skulle der ske en ændring i strejkevarslet vil det fremgå af lufthavnens hjemmeside, www.bll.dk

Skrevet af Henrik Baumgarten