Strejkeforhandlinger i gang igen

Norwegian_lys_web_520906yForhandlingerne mellem Norwegian og den norske pilotfagforening stoppede sent søndag for at holde pause til i dag klokken 10.00.

Der var ikke nået et endeligt resultat og omkring 25.000 flypassagerer rammes i mandagens løb af strejken.

Forhandlingerne blev genoptaget i dag, mandag, klokken 1000, oplyser Hans-Erik Skjaeggerud, chef for fagforeningen Parat. Parterne har i weekenden forhandlet næsten uafbrudt, både nat og dag.

Det norske flyselskab advarede søndag om, at yderligere flere hundrede personer ville blive hjemsendt hvis konflikten fortsætter, men det var om aftenen uklart, om truslen skulle iværksættes ifølge Charlotte Holmbergh Jacobsson, Norwegians informationschef.

Når en ny aftale falder på plads, vil det vare nogle dage før trafikken lever op til fartplanerne: Der er fly, som ikke står, hvor de skal, og besætninger, som skal flyves til de rette lufthavne”, forklarer Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Omkring 130.000 passagerer har ifølge Norwegian været påvirket af strejken.

Ifølge den norske avis Verdens Gang er der dog optimisme omkring en snarlig løsning: “Vi oplever, at begge parter er orienteret mod en løsning”, siger Arve Sigmundstad, kommunikationschef i Parat og bakkes op af Norwegian kommunikationsdirektør,” Anne-Sissel Skånvik: “Vi oplever, at viljen til en løsning er til stede.” Selv om der stadig er knaster, der skal files til, er parterne i en ’tilnærmelsesfase’ for første gang i den ni dage lange konflikt.

Interne beregninger fra Parat, som avisen VG har fået indsigt i, viser, at fagforeningen har sagt ja til nedskæringer på i alt 343 millioner norske kroner, som blandt andet tæller genetillæg og fastfrosset lønniveau. Piloterne har angiveligt nægtet at acceptere en treårig garanti for job, løn- og arbejdsvilkår.