Succes med nyt surf-rev i Hvide Sande

surfrevEt forsøg med at etablere et surf-rev på Sydstranden i Hvide Sande ser ud til at lykkes. Det har netop bestået den første spæde prøve.

Projektleder for Ringkøbing Fjord Oplevelsesnet og lokal surfer Michael Lund: ”Der har virkelig været gode tegn i sidste uge, og det endda til trods for at vindforholdene ikke var optimale. Så hvis sidste uge var en indikation af, hvad vi kan vente os, så ser det fantastisk ud”.

Under bygningen af den nye sydmole i Hvide Sande fra 2010-2012, var bølgeforholdene i perioder rigtig gode mellem den nye og oprindelige sydmole, da en sandbanke naturligt blev skabt af molebyggeriet. De gode bølgeforhold forsvandt igen, da byggeriet blev afsluttet med en krumning.

Lokale surfere fik derfor i samarbejde med Hvide Sande Havn idéen til at genetablere sandbanken med sand, der alligevel pumpes op fra indsejlingen. COWI lavede et skitseprojekt, og det viste sig, at man uden problemer for skibstrafikken kunne etablere revet, og i juni begyndte arbejdet med at sprøjte sandet op og placere det præcist, hvor det vil skabe de bedste bølger.

Det nye surf-rev vil ikke på noget tidspunkt være endeligt færdigt, men vil løbende blive fyldt op med sand, for hele tiden at kunne skabe gode bølger.