Super sommer for Ryanair

Michael O'Leary.

Michael O’Leary.

Ryanairs overskud for første halvdel af regnskabsåret er steget med 37% til 1.088 millioner Euro.

Trafikken steg med 13% til 58 millioner, mens load factor steg med fire procentpoint til 93%. Gennemsnitsprisen steg med 2% mens enhedsomkostningerne faldt med 6%. Brændstofpriserne ændrede sig ikke i perioden.

Ryanairs CEO Michael O’Leary: “Vi er glade for at kunne offentliggøre dette stærke sæt af halvårsresultater. Vi har haft en super sommer på grund at et sjældent sammenfald af positive elementer – herunder en styrket britisk valuta, dårligt sommervejr i det nordlige Europa, stort set uændret kapacitet i branchen og yderligere brændstofbesparelser, samtidig med at millioner af rejsende skiftede over til Ryanair med baggrund i vores nye kundevenlige programmer”.

Den kommende vinter åbner Ryanair fire nye baser (Berlin, Corfu, Göteborg og Milano) og 119 nye ruter. Michael O’Leary tilføjede: “Vi vil levere tocifrede væksttal for Irland, Storbritannien, Spanien, Italien, Portugal, Polen, Tyskland og i Danmark, hvor vores flyvninger til København vil stige med over 100% til 2,5 millioner kunder årligt”.

“I vinterens løb får vi 28 nye Boeing 737, som forøger flyflåden til 340 fly ved årets udgang. Yderligere 330 fly er i ordre”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.