Svært at drive restaurant

I 2010 havde 46% af restauranterne underskud. Det er især mindre restauranter, der lider, mens der blandt de største restauranter ’kun’ var 14% med underskud, skriver epn.dk.

 

Analysen omfatter godt 1.000 restauranter, som offentliggør deres regnskaber. Flertallet drives som personligt ejede virksomheder, og skal derfor ikke offentliggøre deres regnskaber. Det er gældende for over 5.000 restauranter.

 

Restauratørerne er også presset af bankernes stramme kreditpolitik, men ifølge Helle Simonsen fra Deloitte er det ikke altid negativt, da det i visse tilfælde betyder, at restauratørerne må stoppe eventyret i tide og inden de sætter deres privatbolig og pensionsordninger over styr. Hun understreger, at der ikke kommer en pludselig vending og at det for mange vil være bedst at lukke de underskudsgivende forretninger.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.