Svært for Norwegian at låne penge

Ifølge Dagens Næringsliv skal der bruges mellem 12 og 15 milliarder norske kroner til udskiftningen af ældre fly, men trods fornemme regnskaber har nordiske banker hidtil sagt nej til udlån til projektet, hvor de første to fly skal hentes i august, skriver epn.dk.

 

Der er heller ikke kommet svar på den ansøgning, lavprisselskabet sendte i februar til USAs Export-Import Bank, der er en statslig garantiordning, som skal sikre, at kunder fra udlandet kan handle med USAs eksportvirksomheder.

 

Norwegian venter en afgørelse i juli, men inden da skal aftalen godkendes i kongressen, så pengene kan først være på plads når Boeing skal have betaling for det første fly. Samtidig skal der lægges en udbetaling på 10 bestilte fly – et beløb på 700 millioner norske kroner – og heller ikke her er finansieringen faldet på plads.

 

Det kan betyde, at flyselskabet bliver nødt til at lease i stedet for at købe.

 

Norwegians finansdirektør Frode Foss har været ved både franske, tyske og britiske banker for at skaffe de nødvendige midler. Det skal ske med baggrund i selskabets betydelige passagervækst og en omsætning, der i 2008 steg med 27% i forhold til 2007.


 

Skrevet af Flemming Juul