Svag Euro gi’r dyrere ferie

Det fremgår af en analyse fra Danske Bank, som nævner, at en typisk ferie i Japan stiger med 2.700 kroner i forhold til prisen for et år siden, mens en uge i Australien stiger med 2.135 kroner og ferien i Thailand med små 2.400 kroner, skriver epn.dk.

 

I regnestykket er der udelukkende taget hensyn til de ændrede valutakurser og ikke til for eksempel de lokale prisudviklinger. Det understreges af privatøkonom Las Olsen i banken, at der fortsat er mulighed for ændringer inden sommerferien. Det er bankens forventning, at Euroen vil stige igen, men skønnet er behæftet med stor usikkerhed.

 

Euro-lande som Spanien, Grækenland og Frankrig bliver ikke berørt, da den danske krone følger Euro-kursen, men stærk vækst for kronerne i Sverige og Norge, kan gøre ferier i broderlandene dyrere end hidtil.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.