Svensk-dansk turistprojekt

Projektet, der skal udvikle turismen i havne, kanaler og havnebyer i Limfjorden og i området omkring Vänern i Sverige, har set dagens lys. Det er projekt Marifus, der har fået tilsagn om 12 millioner kroner i støtte fra EUs Interreg 4A-program Øresund-Kattegat-Skagerrak.

 

Projektet handler om udvikling af turisme og oplevelsesøkonomi i de maritime kulturmiljøer i Limfjorden og ved Vänern i Sverige, som er en vigtig ressource til at skabe attraktive besøgssteder med autenticitet og bæredygtige oplevelser.

 

”Projektet ligger i forlængelse af Netværk Limfjordens havneprojekt, der havde til formål at gøre Limfjordshavnene til samlingspunkt for gæster og lokalbefolkning”, siger Netværk Limfjordens formand Henrik Sommer.

 

På dansk side deltager Limfjordsmuseet i Løgstør, Nordjyllands Kystmuseum og Interregionalt Center for Videns- og Dannelsesstudier ved Aalborg Universitet. De svenske deltagere er Trollhättan og Vänersborg kommuner, turistorganisationen VisitTrollhättanVänersborg, Högskolan Väst i Vänersborg og Innovatum Science Center i Trollhättan.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.