Svensk ID-kontrol slutter 4. juli

id-kontrolIndførslen af ID-kontroller gjorde, at antallet af flygtninge til Sverige faldt drastisk, men 4. juli ophæves de i mindst to uger – og allerede nu forbereder myndighederne sig på at kunne byde titusinder af flygtninge en værdig modtagelse”, skriver Aftonbladet.

I oktober og november søgte omkring 9.000 personer om ugen asyl i Sverige – flest i ugen 9.-15. november med 10.554 ansøgere. De seneste uger har antallet ligget mellem 600 og 700. Det seneste tal fra Migrationsverket siger, at 563 personer søgte asyl mellem 2. og 8. marts.

Forordningen om ID-kontrol har en tidsbegrænsning. Den 4 juli ophæves kontrollerne, og en obligatorisk karenstid på to uger starter straks. Hvis regeringen beslutter det, kan ID-kontrollerne genindføres tidligst 18. juli.

For at klare av sommeren forbereder man sig allerede nu – men advarer om, at der kan blive personalemangel.

Det er et problem, at 4. juli er midt i ferietiden. Derfor har politiet også reduceret kapacitet. Det gør, at vi igen kan blive tvunget til overarbejde og vedtage andre metoder for at opretholde sikre grænsekontroller”, siger Patrik Engström, chef for grænsepolitisektionen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.