Sverige halverer restaurantmoms

Fra og med årsskiftet nedsættes momsen på restaurantmad fra 25 til 12 procent i Sverige. Beslutningen i Riksdagen sætter punktum for den skæve beskatning mellem mad på restaurant og mad i øvrigt, men vil også skabe tusinder af nye job. Ifølge beregninger fra branchen indebærer beslutningen 10.000 nye job på længere sig, skriver travelreport.se.

 

”Sænkningen af momsen bliver en vitaminindsprøjtning for branchen og vil betyde særdeles meget for beskæftigelsen”, siger Eva Östling Ollén, adm. direktør for Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR).

 

Samtidig betoner hun, at der findes et stærkt politisk pres fra både regering og opposition for, at momsnedsættelsen skal slå igennem på priserne og/eller beskæftigelsen. SHR vil derfor arbejde intensivt med at informere sine medlemmer om momsnedsættelsens formål og vigtighed. SHR har allerede fået signaler fra branchen om, at både prissænkninger og nyansættelser er på vej.

 

”Flere af de store kæder, men også mange mindre restauranter, har allerede meddelt, at de vil sænke priserne og/eller nyansætte. Vi er overbeviste om, at reformen vil føre til betydelig fremgang”, siger Eva Östling Ollén.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.