Svinkløv Badehotel er brændt ned

14433051_1101920473224115_2384893045229799965_nEn voldsom brand hærgede i nat Svinkløv Badehotel ved Fjerritslev i Nordjylland. Hotellet er brændt ned til grunden, fortæller vagthavende ved Nordjyllands Politi Poul Badsberg til dr.dk.

Branden var på et tidspunkt var så voldsom, at den spredte sig til de omkringliggende klitter, men brandvæsenet fik dog hurtigt slukket flammerne i klitterne.

Efterslukningen er i gang, og senere i dag skal teknikere forsøge at finde brandårsagen.

Nordjyllands Politi modtog anmeldelse om branden klokken 00.48, og cirka klokken 2.30 udviklede branden sig så voldsomt, at den brød igennem taget på hotellet. De omkring 70 gæster blev alle evakueret med det samme. En gravid kvinde er blevet kørt på hospitalet til observation, men ingen er kommet til skade. De 30-50 gæster, som har valgt ikke at tage hjem, bliver genhuset på Rønnes Hotel i Fjerritslev.

Brandvæsenet i Fjerritslev fik assistance fra Brovst og Løgstør samt fra beredskabet i Thisted.

Ifølge politiet er branden formentlig opstået i køkkenet i kælderen. Brandårsagen er endnu ukendt.

Svinkløv Badehotel er opført i 1925 af danskamerikaneren Carl Brix Kronborg, der vendte hjem til Danmark efter krigen. Badehotellet, der også var Danmarks største træbygning, har siden 2015 været drevet af parret Louise og Kenneth Toft-Hansen.

”Det er jo en kulturperle. Det er simpelthen så tragisk”, siger vagtchefen ved Nordjyllands Politi.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.