Swiss viser vejen

swissMens Ryanair konsekvent afviser at tegne overenskomster med sit flyvende personale, har Swiss netop indgået overenskomst med sit kabinepersonale.

Her er der tale om en 13. månedsløn, ændret arbejdstid og højere pensionsalder. Overenskomsten træder i kraft 1. maj i år, skriver travelreport.se.

Swiss International Air Lines ledelse og kabinepersonalens fagforbund Kapers er enedes om en kollektiv aftale, der skal gælde i fem år. Den indebærer for eksempel gradvis indførelse af en 13. månedsløn og lettelser i arbejdstiden på europæiske flyvninger. Der indføres også en forhøjelse af den generelle pensionsalder fra 58 til 60 år, og der tilbydes en serie fleksible pensionsalternativer og forstærket beskyttelse mod opsigelse af erfarent kabinepersonale.

”Efter at det første forsøg på at indgå en ny overenskomst mislykkedes sidste år, er de oprindelige krav fra begge parter blevet justeret. Den nye aftale vil yderligere styrke partnerskabet mellem Kapers og Swiss”, siger adm. direktør Harry Hohmeister i en kommentar.