Tag ikke væggelus med hjem fra ferie

væggelusFra skadedyrsbekæmperen Anticimex, lyder det, at der har været markant vækst i antal sager med væggelus på hoteller og hos private i Danmark.

”Stigningen skyldes især, at folk ikke kun rejser længere, men også de små ture på et par dage. Risikoen for at få væggelus med hjem er til stede alle vegne. Man kan få væggelus med hjem fra en ferie i Europa eller i Sydamerika”, oplyser Gert Andersen, teknisk ekspert hos Anticimex.

Kun 17% af danskerne frygter den lille blodsugende tæge, selv om det kan være både dyrt og svært at slippe af med væggelus.

Får man ikke hurtigt bugt med væggelus, kan en fuld behandling af hjemmet løbe op i 50.000 kroner. I

Væggelus gemmer sig i tasker, kufferter og tøj på feriestederne og spreder sig i hjemmet og gemmer sig, hvor mennesker og dyr opholder sig. De kommer frem fra senge og madrasser og suger blod, når de har brug for at spise.

Lad ikke tøj og kuffert ligge på sengen på feriestedet Skub ikke kufferten ind under sengen. Opbevar den lukket på bagagebænken – og medbring gerne en plasticpose, der er stor nok til at kufferten kan være i den.

Ved hjemkomst bør man sikre sig, at det tøj, der har været med, holdes for sig selv eller i en lukket pose (gerne udenfor), indtil det er vasket.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.