Thailand lukker dykkerdestinationer

Ifølge Bangkok Post er det for mange dykkende turister, stigende havtemperaturer og forurening, der er baggrunden for, at Marine and Coastal Resources Department ønsker at indføre en pause på op til 14 måneder for 10 af de mest populære dykkerdestinationer i Thailand, skriver politiken.dk.

 

Det gælder dykkerområder ved Hat Nopparattara-Mu Koh Phi Phi National Park, Mu Koh Surin Marine National Park, Mu Koh Rang National Park og ved Koh Tao, Koh Pai og Koh Kang Kao, som sammenlagt har over en million årlige dykkerbesøg.

 

Men selv en midlertidig lukning indebærer stor risiko for de lokale økonomier, der for fleres vedkommende først nu er ved at komme sig over tilbageslaget ved tsunamien i 2004. Det har fået myndigheder og dykkerfirmaer til at diskutere, hvor god en idé en sådan lukning er. Lukning vil formentlig hjælpe med til at undgå en truende koralblegning, men kan også betyde, at de dykker- og snorkelinteresserede turister helt forsvinder.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.