Thailand topper stadig

Konceptplåtning 2009. Thailand.

Selv om flere holder vinterferie på De Vestindiske Øer eller i Mexico, er Thailand fortsat danskernes foretrukne oversøiske rejsemål.

I 2015 blev landet besøgt af 159.425 med dansk pas – en tilbagegang på 1.552 (-0,96%). Samtidig er antallet af russiske turister faldet med 45% til 884.086 på grund af den drastiske devaluering af rublen. Trods det voldsomme fald er antallet af turister til Thailand i 2015 vokset med 20,5% til 29,9 millioner.

”Væksten kommer fra asiatiske lande som Kina og Taiwan. Sverige er gået tilbage med 0,99% til 321.663, mens antallet af nordmænd faldt med 6,8% til 135.347. En af forklaringerne på det nordiske fald er den fortsatte stigning i trafikken med charterfly til Caribien og Mexico. Passagererne hertil er ofte rejselystne, der har besøgt Thailand flere gange, og som nu vil prøve noget nyt”, siger kommunikationschef Torben Andersen i Spies.

De tre skandinaviske lande er ene i Europa om at have en svag tilbagegang i turismen til Thailand. Lande som Tyskland og Italien er gået frem med henholdsvis 6,3% og 12%. De danske turister udgør 0,5% af den thailandske turisme, hedder det i turistmyndighedernes officielle statistik.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.